Opozicija ragino nepalaikyti sutarties. „Tvarkietis“ Bronius Cicėnas tikino, esą projektas yra per brangus ir kainuos per didelius pinigus savivaldybei. Panašius motyvus dėstė ir konservatorių frakcijos seniūnas Valdas Benkunsas – anot jo, „Gemmo“ pasiūlyta kaina Vilniui tiesiog ne pagal kišenę.

Šimtais milijonų litų vertinamas projektas patvirtintas tik antruoju bandymu. Pirmuoju balsavimu už balsavo tik 22 tarybos nariai, kai patvirtinimui reikalinga 23 balsų dauguma. Balsavusių prieš ir susilaikiusių buvo tiek pat, kiek balsavusių už – 22. Meras Artūras Zuokas jau pareiškė pasinaudosiantis teise savo balsą laikyti lemiamu. Tačiau nuo šios procedūros jį išgelbėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija – koalicijos partneriai paprašė pakartotinio balsavimo.

Antruoju bandymu sutarčiai pritarė jau 24 tarybos nariai – tiek balsų pakako.

DELFI primena, jog į Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų renovacijos projekto vykdytojus pretendavo penki užsienio subjektai. Dvi dalyvės – Čekijos ir Estijos kompanijos – eliminuotos jau pradinėje stadijoje, vėliau pašalinta ir Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdoma įmonė „Citelum“. Finišo tiesiojoje liko tik „Gemmo“ ir Austrijos „Strabag“, iš dalies valdoma Olego Deripaskos – Rusijos milijardieriaus, dar neseniai figūravusio dešimties turtingiausių planetos žmonių sąraše. Vis dėlto aplinkybės susiklostė kurioziškai, ir „Strabag“ nesugebėjo elektroninėmis priemonėmis pateikti savo pasiūlymo. Taip O. Deripaskos verslas buvo eliminuotas, paliekant vienintelį dalyvį – „Gemmo“.

Konkurso laimėtojas sykiu įgyja teisę eksploatuoti gatvių apšvietimo tinklus. Tarybos posėdyje skelbta, kad tai savivaldybei per metus kainuos apie 21 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)