Palangoje, netoli bažnyčios, M. Valančiaus g., šiais metais atsidariusiame „Amberton Greenviešbutyje visą vasarą baseino vanduo bus šildomas naudojant iš saulės gaunama energija.

Viešbučio vadovas Tomas Vanagas pasakojo, kad investicija į įrenginius ir visą sistemą siekė apie 300 tūkst. Lt.

„Tiksliai nesame paskaičiavę per kiek laiko atsipirks, bet galvojame, kad per 7-8 metus turėtų. Žinoma, tai pakankamai ilgas laiko tarpas“, - pripažino pašnekovas.

Pasak jo, saulės kolektoriai, įmontuoti ant viešbučio stogo, naudojami tik baseino vandens šildymui.

„Vasarą, kai labai karšta, tai saulės kolektorių užtenka visam baseino vandeniui pašildyti ir dar lieka šiek tiek energijos karštam vandeniui svečiams“, - teigė T. Vanagas.

Žiemą planuojama, kad saulė sugeneruos apie pusę reikalingos baseino šildymui energijos.

DELFI jau rašė, kad saulės kolektorius yra įsirengusi ir viena užeiga Dembavos gyvenvietėje netoli Panevėžio.

Saulės kolektorius pradėta kelti ir ant daugiabučių stogų. Jau pora tokių pavyzdžių yra Panevėžyje. DELFI kalbino vieno daugiabučio atstovus, kurie teigė tikintys, kad saulės baterijos ant pastato stogo vasaros metu padės karšto vandens sąskaitas sumažinti apie 40 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)