"Vienintelis projektas, skirtas diversifikuoti dujų tiekimą, buvo "Nabucco", bet jis nebuvo palaikytas. Kito pasirinkimo nėra - "Pietų srautas" turi būti nutiestas", - pareiškė V. Orbanas.

2013 m. vasarą konsorciumas, įsteigtas įsisavinti Azerbaidžano Šach Denizo dujų telkinį, atsisakė naudoti "Nabucco West" projektą dujoms transportuoti į Europą, pasirinkdamas per Graikiją ir Italiją tiesiamą TransAdrijos dujotiekį (TAP).

Išvakarėse V. Orbanas aptarė projekto "Pietų srautas" vykdymo procesą su "Gazprom" valdybos pirmininku Aleksejumi Mileriu. "Gazprom" spaudos tarnyba pranešė, kad abu susitikimo Budapešte dalyviai išsakė įsitikinimą, kad dujotiekio maršruto varianto pasirinkimas neturės įtakos projekto įgyvendinimo terminams, ir pirmosios dujos Vengrijos teritorija vartotojams bus pristatytos 2017 metų pradžioje.

Dabar Vengrijos teritorijoje vykdomi projektavimo-žvalgymo darbai, taip pat atliekama teritorinio planavimo ir poveikio aplinkai vertinimo procedūra. 

2014 m. kovo viduryje apie tai, kad dujotiekio "Pietų srautas" projektas svarbus visai Europai, pareiškė Bulgarijos ekonomikos ir energetikos ministras Dragomiras Stoinevas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)