Egidijus Simutis, „Vėjo gūsio“ grupės vadovas, informuoja, kad vėliausiai iki rugsėjo turi būti baigtas 14,9 MW galios 7 jėgainių parkas Tauragės rajone, Lauksargiuose, iš viso į keturis vėjo parkus, kurių trys – jau veikiantys, grupė yra investavusi per 200 mln. Lt. Kitąmet turėtų būti baigtas dar vienas stambus vėjo energetikos projektas – bendrovės „Vėjo spektras“ 21 MW galios parkas Šilutės rajone.

„Šios jėgainės parduos elektros energiją fiksuotu 30 ct/kWh tarifu. Tai paskutinė vėjo elektrinių statybos banga iš 280 MW galios, konkursuose jos buvo paskirstytos dar 2004–2005 metais. Vėliau statomos jėgainės bus remiamos pagal naują tvarką, o ji kol kas nelabai aiški“, – nurodo Saulius Pikšrys, Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos (LVEA) direktorius.

Kęstutis Jauniškis, energetikos ministro patarėjas, teigia, kad šiuo metu teisės aktai rengiami, tačiau dėl didelės apimties jų parengimas užtruks.

Energetikos ministerijos duomenimis, leidimų vėjo jėgainių plėtrai be įsipareigojimų ir garantijų , kad elektros energija bus superkama, jau išduota 1668,275 MW. Tai gerokai daugiau nei planuojamos statyti bet kurio topo atominės elektrinės galia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją