Kaip pastebi L. Sanusis, pinigų pėdsakai pradingsta valstybinėje naftos kompanijoje "Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC).

NNPC taip "neteko" apie 76 proc. metinių pajamų, kas beveik prilygsta dvejų metų biudžeto išlaidoms. L. Sanusis pridūrė, kad apie panašaus pobūdžio atvejus jis prezidentui rašąs nuo 2010 metų, bet jokios reakcijos iki šiol nesulaukęs.

Nigerijos dabartiniam prezidentui parašė ir buvęs prezidentas Olusegunas Obasanjo. Pasak jo, kasdien Nigerijoje pradingsta 430 tūkst. barelių naftos.

Nigerija yra tankiausiai apgyvendinta Afrikos šalis. 80 proc. šalies biudžeto formuojama atsižvelgiant į naftos eksportą. Vis dėlto, jeigu skaičiai, apie kuriuos kalba L. Sanusis ir O. Obasanjo, yra teisingi, minėtieji grobstymai bus didžiausi per visą šalies istoriją.

Ir nors šalis turi didžiules naftos atsargas ir pagal jas užima vieną pirmaujančių pozicijų žemyne, valstybė išlieka labai skurdi. Pagal BVP vienam gyventojui Nigerija keletą kartų nusileidžia kitoms turtingoms išteklių Afrikos šalims, pavyzdžiui, Gabonui ir Angolai. Viena pagrindinių tokio atsilikimo priežasčių yra masinė korupcija šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)