Į „Delfi“ kreipęsis Šarūnas pasakojo, kad rugpjūčio 21 dieną automobilio baką pirmiausiai pasipildė Vilniuje ir už litrą „Verva 95“ degalų mokėjo 1,779 euro.

Kiek vėliau tą pačią dieną jis degalų pylėsi Mažeikiuose, kur litras „Verva 95“ jam atsiėjo 1,809 litro.

„Būtų viskas kaip ir paprasta, ir aišku, jei Vilniuje brangiau, o Mažeikiuose – pigiau. Vien dėl to, kad viena degalinė sostinėje, kita – Lietuvos pakraštyje. Bet įdomu tai, kad tie patys degalai yra brangiau prie pat „Orlen“ gamyklos Mažeikiuose“, – svarstė jis.

Orlen kasos kvitai

Savo ruožtu L. Bankauskas sakė, kad to paties degalinių tinklo kainų skirtumai dažniausiai susidaro dėl konkurencinės aplinkos tam tikrame mieste ar regione.

„Parduodamų kuro produktų mažmeninę kainą sudaro šie trys pagrindiniai veiksniai: didmeninė kaina, už kurią įmonės perką produktus iš gamyklos, produkto transportavimo kaštai, bei lokali konkurencinė aplinka.

Taip pat verta paminėti, kad degalinėse kainos gali būti keičiamos ir kelis kartus per vieną dieną, dėl dabartinės situacijos tiek didmeninėje tiek ir mažmeninėje rinkoje“, – sakė „Orlen“ degalinių atstovas.

„Orlen Baltics Retail“ tinklapyje nurodoma, kad įmonė Lietuvoje valdo 29 degalinių tinklą.

Tuo metu įmonė „Orlen Lietuva“ valdo vienintelę Baltijos šalyse naftos produktų gamyklą, naftotiekių ir produktotiekio tinklą bei jūrinį naftos terminalą.

Vienintelis „Orlen Lietuva“ akcininkas yra Lenkijos naftos koncernas „Polski Koncern Naftowy Orlen S.A.“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją