„Ateityje netgi išaugs darbo jėgos poreikis šiek tiek, per dešimties metų laikotarpį, nes eksploatavimo nutraukimas taip pat yra darbo jėgai imlus procesas. Jeigu mes kalbame šiuo metu apie Ignalinos atominėje elektrinėje dirbančius 1900 žmonių, tai maždaug po 10 metų ten turėtų dirbti apie 2500 žmonių“, – LRT radijui antradienį sakė Ž. Vaičiūnas.

Pasak jo, specialistų ateityje reikalaus ir atsinaujinančios energetikos plėtra Ignalinos regione.

„Antras dalykas yra tai, kad kaip tik planuojame ir kitas veiklas, kuriose galėtų įsidarbinti šio regiono gyventojai, pirmiausia kalbame apie elektros energijos generaciją iš saulės elektrinių, aptarnavimas, įrangos diegimas ir kiti panašūs darbai“, – aiškino Ž. Vaičiūnas, paklaustas, koks bus Visagino likimas, 2038 metais galutinai uždarius jėgainę.

Ignalinos AE antradienį pranešė, kad joje dirba 1837 darbuotojai, jau išmontuota daugiau kaip trečdalis įrangos (per 50 tūkst. iš 160 tūkst. tonų), vyksta pasiruošimas svarbiausiam projektui – dviejų rusiškų RBMK tipo reaktorių išmontavimui.

Ignalinos AE sustabdyta prieš dešimt metų – 2009 metų gruodžio 31 dieną, o jos uždarymo darbai turėtų trukti iki 2038 metų. Uždaryti branduolinę jėgainę Lietuva įsipareigojo stodama į ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)