„Tos (prezidentės pranešime išsakytos - BNS) kryptys, kurios yra skirtos mažinti skurdą ir pajamų nelygybę, visiškai atitinka mūsų paruoštą planą“, - teigė ministras.

Pasak jo, Vyriausybė nesiūlo daryti mokesčių perstumdymų.

„Gyventojų pajamų mokesčio ir socialinių įmokų konsolidavimas tikrai nebūtų paruošta reforma, nes tokios reformos nėra, net ne reformos, o revoliucijos nėra įvykę jokioje pasaulio šalyje, dėl to tokių reformų iš Vyriausybės ir nesiūlome. Siūlome paruoštą aiškią, nukreiptą į skurdo mažinimą ir inovacijų skatinimą - į tai, ką prezidentė ir atkreipė dėmesį“, - pridūrė jis.

Prezidentės pareiškimą, kad „mokesčių perstumdymas, iš vienų atimant ir dovanojant kitiems, socialinio teisingumo nepridės“, V.Šapoka suprato kaip šalies vadovės poziciją dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatos šildymui naikinimo.

Jis sakė nėra linkęs sutikti su kritika dėl lengvatos naikinimo.

„Kiekvienas gali interpretuoti skirtingai“, - žurnalistams sakė finansų ministras. Jis pripažino, kad atsisakius lengvatos, didelį darbą turi padaryti savivaldybės, skiriant kompensacijas už šildymą.

„Pagrindinis uždavinys dabar savivaldybėms, kad tas procesas būtų maksimaliai paprastas tam, kad gyventojams nereikėtų stovėti eilėse“, - teigė ministras.

„Šiuo metu tokių intencijų nėra. Bet kartu su biudžetu, manau, visos alternatyvos bus svarstomos“, - teigė jis, paklaustas apie ketinimus rudenį peržiūrėti sprendimą naikinti PVM lengvatą šildymui.

Prezidentė kritikavo pridėtinės vertės mokesčio lengvatos šildymui naikinimą, alkoholio prieinamumo ribojimus, įstrigusią urėdijų reformą, ketinimus keisti kai kuriuos mokesčius, naujo Darbo kodekso priėmimą.

Pasak prezidentės, PVM lengvatos naikinimas žmonių gyvenimo nepagerins.

„Daug šalies gyventojų ir taip neišgali susimokėti komunalinių mokesčių, sulig šildymo sezonu šiluminis skurdas dar padidės, kelis kartus išplėsdamas potencialių pašalpų gavėjų ratą“, - teigė ji, ketvirtadienį Seime skaitydama metinį pranešimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)