Telefonu susisiekus su skaitytoju, jis paaiškino, kad bendrovės „Alytaus butų ūkis“ atsiųstame pranešime nurodoma: „Informuojame pakartotinai, kad 2014-10-13 dienai be rugsėjo mėnesio priskaitymo Jūsų įsiskolinimas už komunalinius mokesčius, siurblių ir laiptinės elektros energiją yra 24,55 Lt.“

Toliau laiške rašoma: „Kadangi nesumokėjote įsiskolinimo iki 2014-10-10 dienos, be atskiro pranešimo 2014-10-23 dieną Jūsų butui bus nutrauktas elektros energijos tiekimas“.

Kaip teigė skaitytojas, tai – jo kaimynei , gyvenančiai Ulonų gatvėje esančio namo bute, adresuotas laiškas. Moteris šiuo metu išvykusi ir bute laikinai negyvena.

Vyras tikino, kad ir jis pats bei kiti jo kaimynai ne kartą yra gavę panašaus pobūdžio laiškų.

Skaitytojas stebėjosi, kad laiške rašoma apie nesumokėtus mokesčius už siurblių ir laiptinės elektros energiją, o grasinama nutraukti elektros energijos tiekimą bute – juk tai skirtingi dalykai. O ir įsiskolinimo suma nėra didelė – negi dėl jos galima nutraukti elektros tiekimą?

Įmonė  „Alytaus butų ūkis“  teikia daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų ir privalomųjų reikalavimų įgyvendinimo, taip pat pastatų administravimo paslaugas, prie kurių priskiriamas ir komunalinių mokesčių surinkimas.

Pasak įmonės „Alytaus butų ūkis“ apskaitininkės Erikos Bujanauskaitės, įspėjimai nutraukti elektros energijos tiekimą įsiskolinusiems gyventojams yra kaip prevencinė skatinimo priemonė. Tokio pobūdžio įspėjimais gyventojai raginami greičiau susimokėti ir išvengti problemų.

Panašūs įspėjimai padeda ir tada, kai buto savininkas pats bute negyvena, o nuomoja jį kitiems asmenims, kurie nemoka mokesčių. Gavęs įspėjimą, buto savininkas paskatina nuomininką susimokėti.

E. Bujanauskaitės teigimu, nėra nustatyta konkrečios skolos sumos, dėl kurios elektros energijos tiekimas buto savininkui būtų nutraukiamas. Įsiskolinimas skaičiuojamas laiko terminais. 2-3 mėnesius nesumokėjus mokesčių, siunčiamas pirmasis įspėjamasis pranešimas.

E. Bujanauskaitė pakomentavo ir minėtą situaciją Ulonų gatvėje. 24,55 Lt – nesumokėtos skolos likutis.  Buto savininkė jau buvo gavusi vieną įspėjimą dėl įsiskolinimo. Į jį sureagvo ir dalį pinigų sumokėjo.

Kaip teigė įmonės „Alytaus butų ūkis“ apskaitininkė, jeigu buto savininkė nesureaguos į antrąjį įspėjimą, dėl 24,55 Lt įsiskolinimo elektros tiekimas bute nutrauktas tikrai nebus. Buto savininkei nesumokėjus likučio, įspėjamasis pranešimas bus siunčiamas pakartotiniai ar bus stengiamasi susitarti kitais būdais.