„Mes iš esmės pasisakome prieš tai ir nebijome pasakyti, kad Trečiasis paketas paprasčiausiai apsunkins ilgalaikių sutarčių sudarymą, o dėl to Europa gali imti kentėti dėl, atsiprašau už išsireiškimą, kvailo išteklių trūkumo“, – Rusijos Pirmajam televizijos kanalui sakė jis.

„Vis daugiau kapitalo keliauja dujų ir naftos žvalgymui, nes viskas keliasi į šiaurę, tad transportavimo, valymo ir paskirstymo išlaidos auga. Jei seksime Europos Sąjungos logika, kad viskas turi būti atskira, tuomet kyla klausimas, kas investuos į transportą ir paskirstymą?“ – kalbėjo S. Ivanovas.

Europos Sąjungos Trečiojo elektros ir dujų rinkų paketo tikslas – atskirti gamybą ir tiekimą nuo perdavimo tinklų.

Paketas priimtas 2007 metų rugsėjį, jis turėjo būti įgyvendintas iki šių metų kovo, tačiau tą padaryti suspėjo ne visos Europos Sąjungos šalys. Rusija ne kartą pasisakė prieš direktyvą, o tuometinis prezidentas Dmitrijus Medvedevas 2011 metais grasino imtis atsakomųjų priemonių, jei direktyva bus įgyvendinta. Mat ji esą turės įtakos vertikaliai integruotoms valstybinėms energetikos kompanijoms, tokioms kaip „Gazrpom“.

„Jei energijos paskirstymo tinklai taps brangesni ir jei kalbame, pavyzdžiui, apie dujotiekius, tai lems aukštesnes kainas. Tai gali turėti pasaulinių pasekmių“, – pridūrė S. Ivanovas, kurį cituoja „RIA Novosti“.