Per savaitę „Brent“ir JAV šviesioji nafta ateities sandorių buvo 4 proc. Abejų sandorių pelnas jau du mėnesius nesikeičia.

Na o Sirijos sostinėje Damaske sustiprėjo neramumai, pusė Irano parlamento pritarė įstatymo projektui, kuris užblokuotų Ormūzo sąsiaurio prekybos kelią.

„SunGard‘s Kiodex“ darbuotojo Kirko Howello teigimu, šią savaitę Europos dėmesys kryps į Ispanijos 10-ies metų obligacijų palūkanas. „Konflikto su Iranu grėsmė reali, riziką reikia padengti vertybiniais popieriais, bet, manau, abi pusės išbandys visus įmanomus būdus, kad nebūtų palaikytos agresoriais. Padėtis panašiai kaip kovą – tada jokia žinia apie Iraką nebuvo gera, o nafta pigo be jokių įvykių“, – sakė jis.

Surengus nedidelę apklausą paaiškėjo, jog 46 proc. respondentų tikisi, kad šią savaitę naftos kainos padidės, 31 proc. manymu, sumažės, likusieji įsitikinę, kad kainos išliks esamo lygio. Praėjusią savaitę apklausos dalyvių prognozės apie naftos pabrangimą pasitvirtino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)