"Kai pernai nutraukdama šilumos ūkio nuomos sutartį su privatininku Ukmergės savivaldybė žadėjo, kad šildymas atpigs 40 procentų, tikrai buvau už tokį sprendimą. Deja, tai buvo melas, akių dūmimas. Aš jokio didelio skirtumo nepajutau, tik keliais litais - 1 procentu - mažesnes sąskaitas gavau", - sakė ukmergiškė Birutė, nepanorusi skelbti savo pavardės.

Moteris patikino, kad iš privačios bendrovės "Miesto energija" rajono šilumos ūkį perėmusiai savivaldybės įmonei "Ukmergės šiluma" už šildymą ir karštą vandenį iki šiol nėra sumokėjusi nė lito. Su sutuoktiniu 3 kambarių bute gyvenanti Birutė iš šios įmonės už suteiktas paslaugas per metus gavo ir sukaupė pustrečio tūkstančio litų sąskaitų. Ukmergiškė įsitikinusi, kad savivaldybės įmonės išrašytos sąskaitos gyventojams yra neteisėtos.

„Iki šiol niekas taip ir neatėjo iš bendrovės „Ukmergės šiluma” sudaryti su manimi, kaip su vartotoja, sutarties. Bendrovė neperėmė ir mano bute esančių karšto vandens skaitiklių priežiūros, taip pat daugiabutyje esančio šilumos punkto. Aš visą tą laiką apmokėdavau tik iš bendrovės „Miesto energija”, su kuria sutartis iki šiol nėra nutraukta, gautas sąskaitas už skaitiklius – po 4,27 lito kas mėnesį”, – pasakojo ukmergiškė.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Varžgalys tvirtino, kad ekstremali situacija rajone bus atšaukta tik tuomet, kai Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija bendrovei „Ukmergės šiluma” išduos licenciją tiekti šilumą Ukmergės rajono vartotojams. „Jei tik atšauktume ekstremalią padėtį, imtų galioti šiuo metu dėl ekstremalios padėties sustabdyta bendrovės „Miesto energija” šilumos tiekimo licencija Ukmergėje, ir ši įmonė vėl taptų vienintele šilumos tiekėja. Ne. Mes taip lengvai visko vėl neatiduosime. Juk tiek buvo kovota”, – teigė J.Varžgalys.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją