UAB „Vilniaus energija“ prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti kaip neteisėtą Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus 2011-08-03 Teisinės metrologijos reikalavimų laikymosi patikrinimo aktą. Šiame akte pareiškėjui nurodyta atsiskaitymams su vartotojais naudoti tik karšto vandens skaitiklius su galiojančia metrologine patikra; parengti atsiskaitymams su vartotojais už suvartoto karšto vandens kiekį naudojamų butuose įrengtų karšto vandens skaitiklių sąrašus, patvirtinti juos vadovo parašu bei sudaryti skaitiklių patikros tvarkaraščius.

UAB „Vilniaus energija“ mano, kad patikrinimo akto nurodymai neatitinka teisės aktų reikalavimų, faktinės situacijos ir objektyviai negali būti įgyvendinti dėl ne nuo UAB „Vilniaus energija“ priklausančių priežasčių. Pasak pareiškėjos, vykdant inspekcijos reikalavimus, ji privalėtų visiems Vilniaus miesto karšto vandens vartotojams, kurie pareiškėjui nėra pateikę įrodymų, patvirtinančių jiems priklausančių skaitiklių metrologinės patikros atlikimą, suvartoto karšto vandens kiekį apskaičiuoti ne pagal vartotojų deklaruotą karšto vandens kiekį, o pagal Vandens vartojimo normoje RSN 26-90 nustatytą normatyvą – 92 1 per parą 1 žmogui. Tokie veiksmai, pareiškėjo manymu, ir vartotojams, ir šilumos tiekėjams būtų nuostolingi. 

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs sausio 20 d. 2011-aisiais Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo ir paskelbė sprendimus dviejose administracinėse bylose, kuriose UAB „Vilniaus energija“ prašė teismo panaikinti Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus patikrinimo aktus bei jais nustatytus reikalavimus (vienoje byloje skundas patenkintas iš dalies, kitoje – atmestas). Dar šešios administracinės bylos, kuriose bus sprendžiamas ginčas tarp „Vilniaus energijos“ ir Lietuvos metrologijos inspekcijos Vilniaus apskrities skyriaus bus nagrinėjamos šiemet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją