Lietuvos apeliacinis teismas spalio 21 dieną paliko galioti „Elektrėnų energetikos remontui“ nepalankią Vilniaus apygardos teismo rugpjūčio nutartį, pagal kurią „Litesko“ teisėtai su „Remanu“ gegužę pasirašė sutartį.

„Bent vienos tinkamai įvykdytos dūmų valymo įrenginio sutarties pakako, kad tiekėjas („Remanas“ – BNS) kvalifikacijos reikalavimus atitiktų. Priešingas aiškinimas, kad tiekėjas turėjo papildomai pagrįsti savo kvalifikaciją, sudarytų prielaidas skaidrumo, proporcingumo, lygiateisiškumo principų pažeidimui“, – rašoma teismo nutartyje.

Konkurse dalyvavęs, tačiau dėl per didelės kainos iš jo eliminuotas „Elektrėnų energetikos remontas“ teigė, kad „Remanas“ neturėjo tinkamos kvalifikacijos, nes ne pats atliko dūmų valymo įrengimo darbus.

Teismo nuomone, „Remano“ kvalifikacija buvo tinkama, todėl „Litesko“ neturėjo pagrindo jo pašalinti iš konkurso ar nesudaryti sutarties.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją