Vilniaus apygardos administracinis teismas pranešė, kad pirmadienį atmetė „Vilniaus energijos“ skundą. Šis teismo sprendimas per mėnesį nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Bendrovė „Vilniaus energija“ prašė teismo panaikinti Kainų komisijos 2011 spalio 26 dienos nutarimą, kuriuo nuspręsta, kad į šilumos ar karšto vandens kainą negali būti įtrauktos jokios sąnaudos, susijusios su pastatų vidaus šildymo (įskaitant ir šilumos punktus) ir karšto vandens sistemomis, todėl pareiškėjos patirtos sąnaudos negali būti kompensuojamos“, - teigiama teismo pranešime.

Anot teismo, komisija pagrįstai nusprendė, kad į kainą negali būti įtrauktos tokios sąnaudos. Be to, teismas nurodė, kad priimdamas sprendimą vadovavosi 2015 metų Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu bei šių metų pradžios Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu ginče dėl šilumos kainų.

2015 metų gruodį Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino Kainų komisijos 2010-ųjų gruodį priimtus sprendimus dėl „Vilniaus energijos“ kainos dedamųjų. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šių metų sausį nutarė, kad komisija privalo iš naujo vertinti „Vilniaus energijos“ sąnaudas šilumos ir karšto vandens tiekimui. Dėl to komisija turi perskaičiuoti 2010-2015 metų šilumos ir karšto vandens kainas, tačiau to dar nepadarė, argumentuodama, kad „Vilniaus energija“ pateikė jai ne visą reikiamą informaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)