„Esame labai susirūpinę dėl rimtos saugumo padėties Europoje ir Rusijos invazijos į Ukrainą. Todėl nusprendėme, kad iki atskiro pranešimo nebus vykdomas joks planuotas tiekimas iš Rusijos į mūsų branduolines jėgaines“, – teigiama „Vattenfall“ interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Mūsų pirkimų strategija grindžiama tuo, kad turime kelis tiekėjus iš skirtingų šalių, kad užtikrintume savo nepriklausomybę ir tiekimo mūsų branduolinėms jėgainėms saugumą. Tuo remdamiesi taip pat turime planų, kaip suvaldyti galimus tiekimo sutrikimus. Todėl šis sprendimas neturės įtakos mūsų atominių elektrinių veiklai“, – pažymima pranešime.

Viena didžiausių Europoje elektros gamintojų „Vattenfall“ 2016 metais pasirašė ilgalaikes sutartis su trimis branduolio kuro tiekėjais – Prancūzijos „Areva“, JAVWestinghouse“ ir Rusijos TVEL.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją