Bendra jų vertė yra daugiau nei 240 mln. eurų, iš jų elektros energetikos sektoriui - 22,6 1 mln. eurų, gamtinių dujų sektoriui - 13,91 mln. eurų. Visi darbai bus finansuojami bendrovės nuosavomis ir skolintomis lėšomis.

Pernai pagrindiniai darbai elektros energetikos sektoriuje skirti 35-6 kV elektros tinklo bei 0,4 kV elektros tinklo, ryšių ir valdymo sistemų bei informacinių sistemų atnaujinimui ir modernizavimui. Gamtinių dujų sektoriuje didžioji dalis investicijų yra skirtos dujotiekių, matavimo priemonių, programinės įrangos įrengimui ir atnaujinimui - tai būtina užtikrinant patikimas paslaugas vartotojams.

VKEKK prognozuoja, kad energetikos sektoriuje pernai bendrai derinamų investicijų įtaka reguliuojamoms elektros energijos skirstymo kainoms, palyginti su pernai metams nustatytomis, sudaro 0,060 ct/kWh, gamtinių dujų sektoriuje - 0,147 euro/MWh.

Komisija taip pat įvertino 2017 m. bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ įgyvendintas investicijas: faktinė elektros energetikos sektoriuje atliktų darbų suma - 12,47 mln. eurų, gamtinių dujų sektoriuje - 71,20 tūkst. eurų. Kai kurių investicijų sumos keitėsi po viešųjų pirkimų procedūrų, kai kurių investicijų atsisakyta, taip pat suderintos jau įgyvendintos investicijos, kurios anksčiau nebuvo suderintos su Komisija.

VKEEK pažymi, kad bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ privalo pateikti Komisijai investicijų įgyvendinimo ataskaitas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)