Taip „Statoil" nori padidinti savo veiklos efektyvumą ir sustiprinti konkurencines savo galimybes. Apie tai praneša laikraštis „The Wall Street Journal".

Naftos ir dujų gavybos milžinė praneša, kad taip pat bus atsisakyta 525 konsultantų paslaugų. Papildomi pokyčiai bendrovėje bus pristatyti jau šio mėnesio pabaigoje.

Teigiama, kad tikslus atleidžiamų asmenų skaičius ir konkretūs regionai, kuriuose vyks darbuotojų mažinimas, bus patikslinti rugpjūčio-lapkričio mėnesiais.

„Apgailestaujame, kad esame priversti ir toliau vykdyti darbuotojų mažinimą, tačiau tokius pakeitimus atlikti būtina, norint sustiprinti „Statoil" konkurencines galimybes ir užtikrinti mūsų vertės kūrimą ateityje", - teigia įmonės veiklos direktorius Andersas Opedalas.

Bendrovė priėmė išlaidų ir kapitalo sąnaudų mažinimo programą 2013 metais, siekdama įveikti kylančius dėl išlaidų ir konkurencingumo iššūkius.

Pagal ją, planuojama nuo 2016 metų kasmet sutaupyti 1,7 mlrd. eurų. Iš viso įmonė jau atleido 1,34 tūkst. nuolatinių savo darbuotojų ir 995 konsultantus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)