Praėjusių metų sausį mažiau nei 20 centų už kilovatvalandę mokėjo 5 Lietuvos miestų gyventojai. Šįmet – jau nė vieno. Tai rodo, kad biokuras brangsta. Pigiausiai šildomi tie miestai, kuriuose deginamos medienos atliekos.

Mažiausiai už pagamintą šilumą šį sausį mokės Tauragės, Ignalinos, Radviliškio, Molėtų, Utenos, Širvintų, Šilalės, Varėnos, Birštono ir Mažeikių gyventojai. Čia kaina svyruoja nuo 20,44 iki 22,56 cento už kilovatvalandę (ct/kWh).

Tuo tarpu Biržuose šilumos kaina yra viena didžiausių Lietuvoje – 33,16 ct/kWh. Šis miestas yra trečias pagal šilumos kainas Lietuvoje, nors 80 proc. šilumos Biržuose pagaminama deginant biokurą. Panaši padėtis ir Skuode bei Kazlų Rūdoje.

Per metus brangiausios šilumos miestų dešimtukas šiek tiek pasikeitė, tačiau Prienai tvirtai išlaiko lyderio pozicijas – 34,30 ct/kWh.

Tuo tarpu šiais metais jau ir Kaunas pirmąsyk pateko į miestų, kuriuose brangiausia šiluma, dešimtuką. Pastarajame atsidūrusiuose miestuose šildymas kainuoja nuo 31,44 iki 34,3 ct/kWh. „Kauno energija” brangimo priežastį nurodo brangstančias dujas.

Per metus šiluma Vilniuje pabrango labiausiai iš didžiausių šalies miestų. Praėjusių metų sausį šilumos kilovatvalandė Vilniuje kainavo 6,23 cento pigiau nei šį mėnesį – atitinkamai 23 ir 29,33 ct/kWh.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją