Ministerija tokiu šilumininkų pasiūlymu stebisi ir klausia, ar šie supranta, kokioje valstybėje gyvena.

„Atimti licencijas dujų tiekėjams? Kokiu pagrindu? Ganėtinai keistas pasiūlymas teisinei valstybei. Galima suabejoti, ar Šilumos tiekėjų asociacija pati suprato, ką pasiūlė", - DELFI sakė energetikos ministro atstovas spaudai Kęstutis Jauniškis.

Lietuvos šilumos tiekimo įmonės taip pat suteikė įgaliojimą Energetikos ministerijai dėl palankiausios kainos su gamtinių dujų tiekėjais derėtis visų šalies šilumininkų vardu.

Rugpjūčio pabaigoje su šilumininkais susitikęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas asociacijai siūlė aktyviau derėtis su dujininkais. Iš dujininkų siūlymo matosi, kad toks ministro pasiūlymas jų nesužavėjo.

„Tęsdami konstruktyvų bendradarbiavimą su Energetikos ministerija, esame pasirengę teikti visą įmanomą pagalbą deryboms su dujų tiekėjais. Taip pat siūlome gamtines dujas viso Lietuvos ūkio, tame tarpe – ir šilumos sektoriaus, poreikiams pirkti skaidriai, be jokių tarpininkų ir papildomų antkainių. Tam tikslui įsteigta valstybinė įmonė galėtų tiesiogiai derėtis su gamtinių dujų išteklių savininkais ir visą Lietuvą aprūpinti pigiomis dujomis“, - teigė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot jo, valstybės pilnai kontroliuojamos įmonės veikla užtikrintų, kad gamtinės dujos būtų tiekiamos mažiausiomis kainomis. „Ateityje ši įmonė galėtų pirkti dujas ir per suskystintų gamtinių dujų terminalą“, - sakė V. Stasiūnas.

Lietuva dujas perka iš vienintelio šaltinio - Rusijos dujų monopolininko „Gazprom", kuris valdo daugiau nei trečdalį „Lietuvos dujų" akcijų. Kol kas Energetikos ministerijos derybos su „Gazprom" dėl mažesnių dujų kainų Lietuvai yra bevaisės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją