VPT išvadas „Dalkia“ kontroliuojamos bendrovės „Litesko“ ir „Vilniaus energija“ vadina viešųjų ryšių akcija.

„Esame pateikę VPT visus argumentus ir išaiškinimus dėl vykdomų projektų. VPT privalo įrodyti savo teiginius atsižvelgdama į mūsų pateiktus argumentus. Tarnyba to nepadarė –tendencingai platinamos neargumentuotos ataskaitos, kuriuose nepateikiami mūsų išaiškinimai. Kitaip tariant, tokie VPT veiksmai yra viešieji ryšiai“, - trečiadienį išplatintame pranešime teigia „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Pasak jo, šilumininkai su viešaisiais pirkimais dirba efektyviai ir pagal įstatymus. Esą tai įrodo ir faktas, jog 2002 metais Vilniuje pradėjus dirbti „Dalkia“, įmonės vykdomi pirkimai per 20 procentų atpigino šilumos trasų klojimo darbus sostinėje.

DELFI primena, kad VPT paskelbė aptikusi pažeidimų visoje eilėje „Litesko“ vykdytų viešųjų pirkimų, kurių vertė siekia nuo kelių dešimčių tūkstančių iki keliolikos milijonų litų. Daugiausiai viešųjų pirkimų prievaizdams užkliuvusių sutarčių sudaryta su koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) įmonėmis „Axis Industries“ ir „Axis Technologies“.

Tai gali būti jau antras teisminis ginčas tarp VPT ir „Dalkia“ valdomų šilumos kompanijų.VPT pareikalavus nutraukti stambią „Vilniaus energijos“ sutartį su „Axis Industries“ ir kita „Icor“ kompanija „City Service“, šilumininkai taip pat pareiškė skųsią tokį VPT vertinimą teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją