Laimei, namą administruojanti bendrovė išgirdo jos pagalbos šauksmą ir dabar moteris gali mėgautis bute, esančiame 5-ajame aukšte, net 20 laipsnių siekiančia šiluma. Tik nežinia, ar ilgam - pasigirdo kalbų, kad žemiau gyvenantiems kaimynams dabar gali būti per karšta.

I. Vilčinskienė svarsto, kad šilumą iš jos buto „pavogė" prieš keletą metų name sumontuotas naujas centrinis šildymo reguliatorius.

„Šiame name gyvenu jau 11 metų. Iš pradžių tikrai viskas buvo gerai. Bet kai buvo sumontuotas centrinis šildymo reguliatorius, situacija pasikeitė. Tie, kurie gyvename 5 aukšte, šąlame, o gyvenantiems žemesniuose aukštuose žmonėms - viskas gerai", - kiek anksčiau pasakojo I. Vilčinskienė.

Moters situacija nedėkinga ir dėl to, kad ji gyvena kampiniame bute. Pasak I. Vilčinskienės, vien pernai šaltuoju metų sezonu dėl šios problemos ji į namą administruojančią bendrovė „Pempininkų būstas" kreipėsi septynis kartus.

„Po skambučių ateina, pareguliuoja kažką, ir kuriam laikui gyvename šilčiau, bet po kurio laiko ir vėl šąlame. Galbūt žemiau gyvenantys kaimynai pradeda skųstis, kad jiems per karšta, ir sistema vėl sureguliuojama jų naudai", - pasakojo moteris.

Pasak jos, dėl šalto oro namuose įsiveisė pelėsis, o ji pati gavo nemalonią dovaną - alerginę astmą.

Bendrovės „Mano būstas", kuriai priklauso ir „Pempininkų būstas", atstovo Pauliaus Ugianskio teigimu, bendrovės specialistai lapkričio pabaigoje sureagavo į I. Vilčinskienės skundą ir buvo nuvykę pamatuoti buto temperatūrą.

„Temperatūra tą dieną siekė 18,5 laipsnio šilumos ir atitiko higienos reikalavimus", - minėjo P. Ugianskis.

Buto gyventoja apgailestavo, kad specialistai pas ją atvyko saulėtą dieną, tad butas buvo įšilęs. Esą jei jie butų atvažiavę apsiniaukusiu oru, šilumos rodikliai būtų ir juos pačius nustebinę.

Bendrovės „Mano būstas" specialistai sutiko temperatūrą pamatuoti dar kartą ir aplankė moterį gruodžio 1 dieną. Tuomet termometro stulpelis bute pakilo dar daugiau ir siekė net 20 laipsnių.

„Belieka džiaugtis, kad po to, kai kreipiausi į žiniasklaidą, radiatoriai bute pradėjo labiau šilti. Duok Dieve, kad dabar taip ir būtų. Bet bijau, kad, išvažiavus specialistams, po kurio laiko vėl mušime šalčio rekordus", - džiaugtis šiltu butu neskubėjo I. Vilčinskienė.

Nors P. Ugianskis minėjo, kad jokių skundų iš kitų šio namo gyventojų bendrovė nėra sulaukusi, visgi žadėjo, kad bus ieškoma ir techninių sprendimų, kaip išspręsti situaciją, kad viršutiniame aukšte gyvenantiems žmonėms namo šildymas netaptų loterija.