Pasak Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidento Valdo Lukoševičiaus, kalbant apie nuo praėjusių metų stipriai pasikeitusias šildymo kainas, svarbu suprasti, kad pasikeitė du dalykai.

„Jeigu lyginame gruodžio mėnesio sąskaitą su praeitų metų gruodžio mėnesiu – pirmiausia, šilumos kainos stipriai sumažėjo. Jeigu pamenate, praeitą rudenį buvo ta vadinama energetinė krizė, šokas dėl kainų, biokuras buvo smarkiai pabrangęs ir tie visi ištekliai, įskaičiuoti į kainas, lėmė tai, kad praeitais metais gruodžio mėnesį pas mus šilumos kaina buvo vidutiniškai apie 20 procentų didesnė.

Taigi, tai – pirmas faktorius. Antras dalykas yra klimatinis – temperatūra. Praeitų metų gruodis buvo gana šaltas – vidutinė temperatūra buvo -2,1, o šiemet +0,6“, – skirtumus vardijo V. Lukoševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją