Valdantieji toliau demonstruoja nusiteikimą kuo greičiau Seime prastumti AE įstatymo pataisas, numatančias, kad nacionalinis investuotojas būtų kuriamas ne „Lietuvos energijos", o patronuojančios bendrovės pagrindu.

G.Kirkilas nebalsavo už Vyriausybės teikiamas AE pataisas

Premjeras Gediminas Kirkilas dėl Vyriausybės siūlomų įstatymo pataisų savo jokios pozicijos nepareiškė – nebalsavo, nors posėdžių salėje socialdemokratų vadovas tuo metu buvo.

Balsuojant dėl opozicijos siūlytos įstatymo pataisos, pagal kurią Seimas turėtų tvirtinti sutartis dėl „Leo LT" įsteigimo, G.Kirkilas savo poziciją pareiškė, susilaikydamas šiai pataisai nepritarė, nors anksčiau ne kartą yra sakęs, kad Vyriausybė pati siūlys Seimui nuomonę dėl pasirašomų milijardinio projekto sutarčių.

Paklaustas, kodėl nepareiškė jokios pozicijos dėl AE įstatymo pataisų svarstymo, kurias teikia Vyriausybė, G.Kirkilas neturėjo aiškaus atsakymo – viena vertus, sakė nežinąs, ar tuo metu buvo salėje, kita vertus, užsiminė, jog buvo vykdomas kažkoks susitarimas, tačiau jo nesilaikyta ir dabar esą reikėsią tartis su partijomis iš naujo.

Kokį susitarimą turį omenyje G.Kirkilas DELFI konkrečiai neįvardijo, tačiau užsiminė, kad buvo sutarta, kad įstatymą reikia taisyti ir „dabar iš naujo reikės tartis".

Jokios savo pozicijos dėl Vyriausybės siūlomų AE įstatymo pataisų nepareiškė ir kitas Seimo posėdyje dalyvavęs Vyriausybės narys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

"Leo LT" pajudėjo ir socialliberalų bei „darbiečių" dėka

Už Vyriausybės teikiamų pataisų, pagal kurias nacionalinis investuotojas būtų steigiamas ne „Lietuvos energijos", o naujos patronuojančios bendrovės pagrindu, svarstymą po pateikimo balsavo 68, prie 15, susilaikė 28 Seimo nariai.

Už tai, kad prieštaringai vertinamos įstatymo pataisos būtų pradėtos svarstyti Seime antradienį balsavo 22 valdančiųjų socialdemokratų frakcijos nariai: Zigmantas Balčytis, Violeta Boreikienė, Bronius Bradauskas, Vytautas Čepas, Jonas Jagminas, Česlovas Juršėnas, Jonas Lionginas, Gintautas Mykolaitis, Juozas Palionis, Bronius Pauža, Aušra Marija Povilionienė, Milda Petrauskienė, Algis Rimas, Vytautas Saulis, Albertas Sereika, Irena Šiaulienė, Viačeslavas Škilis, Rimvydas Turčinskas, Vilija Vertelienė, Birutė Vėsaitė, Roma Žakaitienė, Edvardas Žakaris).

Minėtų pataisų svarstymą taip pat vieningai palaikė 15 valdančiosios Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos narių: Petras Baguška, Andrius Baranauskas, Rima Baškienė, Virginijus Domarkas, Algirdas Ivanauskas, Juozas Jaruševičius, Algimantas Matulevičius, Vytas Navickas, Vladimiras Orechovas, Skirmantas Pabedinskas, Kazimira Prunskienė, Viktoras Rinkevičius, Irina Rozova, Artūras Skardžius, Romas Venclovas.

Tarp pritarusiųjų pataisų svarstymo pradžiai ir 8 valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos frakcijos nariai: Vytautas Bogušis, Jonas Čekuolis, Saulius Lapėnas, Arminas Lydeka, Raimundas Palaitis, Rimantas Remeika, Vladimiras Voliokas, Henrikas Žukauskas.

Už tai, kad AE įstatymo pataisos būtų pradėtos svarstyti Seime vieningai balsavo ir 16 opozicinės Darbo partijos frakcijos narių: Virginija Baltraitienė, Rimantas Bašys, Antanas Bosas, Kęstutis Daukšys, Vytautas Draugelis, Saulius Girdauskas, Loreta Graužinienė, Etela Kapickienė, Romualda Kšanienė, Dangutė Mikutienė, Jonas Pinskus, Audronė Pitrėnienė, Pranas Vilkas, Ramunė Visockytė, Manfredas Žymantas, Zita Žvikienė.

Įstatymo pataisų svarstymą palaikė ir 6 Naujosios sąjungos nariai: Gediminas Jakavonis, Vaclovas Karbauskis, Alvydas Ramanauskas, Alvydas Sadeckas, Vaclavas Stankevičius, Antanas Valionis.

Projekto svarstymą taip pat palaikė jokiai frakcijai nepriklausąs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Prieš AE įstatymo pataisų svarstymą susilaikydami ar balsuodami prieš balsavo opozicinė liberalų sąjūdžio frakcija: Petras Auštrevičius, Audrius Enzinas, Vytautas Grubliauskas, Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Dalia Teišerskytė, Gintaras Šileikis ir Kęstutis Glaveckas.

Įstatymo pataisų svarstymui nepritarė ir opozicinė konservatorių frakcijos nariai: Vilija Aleknaitė Abramikienė, Ažubalis, Danutė Bekintienė, Vida Marija Čigriejienė, Kęstutis Čilinskas, Julius Dautartas, Irena Degutienė, Arimantas Dumčius, Ramūnas Garbaravičius, Povilas Jakučionis, Donatas Jankauskas, Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Rytas Kupčinskas, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Antanas Matulas, Saulius Pečeliūnas, Edmundas Pupinis, Jurgis Razma, Liudvikas Sabutis, Kazys Starkevičius, Antanas Stasiškis, Egidijus Vareikis.

Tarp nepritarusiųjų svarstymui buvo ir opozicinės liberaldemokratų frakcijos nariai: Petras Gražulis, Vytautas Galvonas, Vytautas Kamblevičius, Egidijus Klumbys, Jonas Ramonas, Rimantas Smetona, projekto svarstymui nepritarė ir keli socialliberalai – Nijolė Steiblienė ir Algirdas Monkevičius, taip pat mišrios grupės narys Vidmantas Žiemelis.

Tarp nepalaikiusiųjų Vyriausybės siūlomų pataisų svarstymo buvo ir keli valdančiųjų frakcijų nariai – liberalcentristas Raimondas Šukys ir socialdemokratai Julius Sabatauskas bei Algirdas Sysas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją