Kiek – laidoje su Kaziu Starkevičiumi, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku ir Vytautu Milėnu, Elektrą iš saulės gaminančių vartotojų asociacija vadovu.

Pavyzdžiui, verslui, gaminančiam energiją, gali būti įvestas atsiskaitymas ne kilovatais, bet eurais pagal tuo metu biržoje esančią kainą. Tai reikštų, kad atskirais momentais, kai biržoje elektros energijos kaina „minusinė“, pardavėjui tektų primokėti.

Pradėjus svarstyti apie šiuos pakeitimus, praktiškai visų projektų vystymas sustojo, bankai atsisakinėjo suteikti paskolas.

40 mln. eurų paramos kvietimas saulės elektrinėms šiuo metu sulaukia kritikos balsų iš gyventojų, vis dar negaunančių kompensacijos. Atsakinga agentūra žada išspręsti klausimą artimiausiu metu, o susidariusią situaciją aiškina net keliomis aplinkybėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)