Tad už pirmąjį šių metų mėnesį suvartotą centralizuotai tiekiamos šilumos kiekį tiek Kauno mieste ir Kauno rajone, tiek Jurbarke šios bendrovės klientai mokės po 6,03 euro centro už 1 kilovatvalandę (priskaičiavus 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio – 6,57 ct/kWh).

Šilumos kaina Kaune 2020-ųjų sausį buvo 5,00 ct/kWh (su PVM), 2021-ųjų sausį – 3,71 ct/kWh (su PVM).

Dar prieš keletą mėnesių, pernai spalį, kai prasidėjo dabartinis šildymo sezonas, už „Kauno energijos“ tiekiamą šilumą vartotojai mokėjo 3,95 ct/kWh (su PVM), tačiau 2021 gruodį centralizuotai tiekiama šiluma kauniečiams ir jurbarkiečiams, taip pat ją vartojantiems pakaunės gyventojams kainavo jau po 5,30 ct/kWh.

Kauno miesto, Kauno rajono Garliavos miesto, Akademijos miestelio ir Jurbarko gyventojams, vartojantiems „Kauno energijos“ tiekiamą karštą vandenį, sausio mėnesiui patvirtinta tokia jo kaina – 5,05 euro už 1 kub. metrą (su 9 proc. PVM).

Kauno rajono Ežerėlio, Raudondvario, Neveronių ir Girionių daugiabučių namų gyventojams „Kauno energijos“ paruoštas karštas vanduo atsieis po 6,29 euro/kub. m (su PVM), o Kauno savivaldybės įsteigtos bendrovės klientams iš Jurbarko miesto karšto vandens „kubas“ sausį kainuos 6,25 euro (su PVM).

Įmonė skelbia, kad visiems be išimties karštą vandenį iš „Kauno energijos“ gaunantiems vartotojams jo kainos pastovioji dedamoji yra vienoda – 0,42 euro už1 kub. m. Priklausomai nuo vietovės, skiriasi tik kintamoji karšto vandens kainos dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją