Kadangi įvadinių šilumos skaitiklių duomenys sausį buvo nurašyti ne paskutinę mėnesio dieną, o sausio 26-ąją, vasario mėnuo šilumininkų sąskaitose pasipildys penkiomis dienomis. Be to, jau antrą savaitę visą šalį kaustantys šalčiai sąskaitas išpūs dar labiau. „Kai smarkiai atšąla, padidėja ir šilumos suvartojimas. Kai suvartojama daugiau šilumos, ir sąskaitos turi didėti“, – diena.lt sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Beje, gali būti, kad vasarį šilumininkai taip pat nuo mėnesio nubrauks kelias dienas. Šilumos tiekėjai svarsto galimybę įvadinių skaitiklių duomenis surinkti vasario 25 d., penktadienį, o ne paskutinę mėnesio dieną. Tokiu atveju penkiomis dienomis prailgintas vasaris sutrumpėtų trimis dienomis.

Kol kas didžiausios sąskaitos šį šildymo sezoną vilniečius pasiekė šių metų pradžioje, kai reikėjo mokėti už gruodį suvartotą šilumą. Tuomet šilumininkai aiškino, kad gruodis buvo gerokai šaltesnis už ankstesnį mėnesį. Esą lapkritį vidutinė paros temperatūra sostinėje siekė 4 laipsnius šilumos, o gruodį – jau 7,6 laipsnio šalčio. Tačiau šilumininkai kol kas neprognozuoja, kiek dėl šalčių bei nuo sausio užsilikusių dienų išaugs sąskaitos už šilumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją