Pasak „Elektrum Lietuva“ vadovo Martyno Gigos, Šalčininkų projektas papildys jau anksčiau Klaipėdos ir Rokiškio rajonuose pradėtus vystyti 91 ir 26 MW saulės elektrinių parkus, į kuriuos bendrovė investuos beveik 80 mln. eurų.

„Šių trijų saulės parkų neparduosime ir nenuomosime gaminantiems vartotojams. Tai mūsų indėlis į Lietuvos energetinę nepriklausomybę, leisiantis atliepti augančius mūsų privačių vartotojų, verslo klientų, viešojo įkrovimo žaliosios energijos poreikius“, – pranešime sakė M. Giga.

Jo teigimu, saulės parkai bus jungiami į „Litgrid“ tinklą. Bendrovė Šalčininkų projektui jau rezervavo tinklo galią, tam buvo skirta 2,7 mln. eurų SEB žaliųjų garantijų, dėl kurių „Elektrum Lietuva“ su banku sutarė praėjusių metų liepą.

„Elektrum Lietuva“ vadovas sako, kad Šalčininkų saulės parko projektas bus užbaigtas 2025 m., o statybų rangovo konkursą bendrovė skelbs jau artimiausiu metu.

„Patys organizuosime ir prižiūrėsime parko statybą, mums svarbu, jog būtų naudojamos tik pažangiausios technologijos. Išskirtinį dėmesį skirsime aukštai efektyvumo kartelei ir kokybei“, – sakė M. Giga.

Jo teigimu, bendrovė jau turi patirties vystydama mažesnius saulės parkus, todėl tolimesnė plėtra buvo natūralus žingsnis didinant žaliosios elektros gamybos bazių skaičių. M. Giga taip pat neatmeta galimybės, jog ateityje šie parkai gali tapti hibridiniais.

„Stipriname ir vėjo energetikos segmentą, todėl atsiradus galimybei šiuos parkus planuotume paversti hibridiniais. Taip pat integruotume pagamintą elektros energiją galinčias pasaugoti baterijas“, – teigė „Elektrum Lietuva“ vadovas.

Šiuo metu bendrovė yra įrengusi šešis saulės parkus, kurių bendra galia siekia 29,7 MW. Taip pat vysto naujus saulės ir vėjo parkus, kurių generuojama galia sieks beveik 350 MW.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją