„Niekas netieks dujų veltui. Ir apmokėti bus galima tik rubliais“, - pabrėžė jis. Pirkėjai esą turi suprasti pasikeitusią ekonominę situaciją ir „visiškai pasikeitusias aplinkybes“, kurios susidarė dėl „ekonominio karo“ prieš Rusiją.

V. Putinas praėjusią savaitę paskelbė, kad Rusija iš „nedraugiškų valstybių“ reikalaus už dujas mokėti tik rubliais. Jis Centriniam bankui ir Rusijos vyriausybei davė savaitę laiko pasiruošti tam, kad būtų pereita nuo mokėjimų užsienio valiuta prie mokėjimų rubliais.

G7 grupės šalys ir ES nesutinka už dujas Rusijai mokėti rubliais.

Atitinkami reikalavimai yra „vienašališkas ir akivaizdus galiojančių sutarčių pažeidimas“, - po G7 šalių energetikos ministrų konsultacijų pareiškė Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Hebeckas.

Vokietija šiuo metu pirmininkauja G7 grupei, kuriai dar priklauso Prancūzija, Italija, Japonija, Kanada, JAV ir Didžioji Britanija.

Rusija ir toliau yra patikima energijos tiekėja, šalis pasirengusi toliau parduoti dujas, sakė D. Peskovas. Kartu jis įspėjo: „Veltui dujų nebus“. Rusija esą ruošiasi tam atvejui, jei europiečiai nutrauks dujų sutartis su Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)