TASS informuoja, kad pasak A. Novako, Maskva ir Rijadas pereina prie strateginės partnerystės šioje sferoje. Kaip pažymi Rusijos energetikos ministras, naftos rinkos subalansavimo procesas užtruko, gavybos įšaldymas galėtų iš esmės paspartinti rinkos stabilizavimą.

Kaip jau skelbė naujienų agentūra „Reuters“, Rusijos atstovai greičiausiai susitiks su kolegomis iš Saudo Arabijos ir per Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susitikimą, vyksiantį lapkritį Vienos mieste.

Po bendro Rusijos ir Saudo Arabijos pareiškimo, kuriuo siekiama stabilizuoti naftos rinką, pirmadienį dienos prekyboje „Brent“ rūšies nafta pabrango beveik 5 procentais.

Rugsėjo 2 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Naftą eksportuojančių šalių susitarimas įšaldyti „juodojo aukso“ gavybą būtų teigiamas sprendimas, o Iranas turėtų prie jo prisidėti, praneša „Reuters“.

Per birželio 2 d. vykusį susitikimą Vienoje OPEC nepavyko susitarti dėl naftos gavybos įšaldymo, tam daugiausia kliudė Irano pozicija: Teheranas nepanoro riboti savo augančių gamybos apimčių.

Neformalusis OPEC ir kitų naftos eksportuotojų susitikimas vyks rugsėjo 26 d. Alžyre.