Žinybos vadovas Sergejus Stepašinas pareiškė, jog laukia įdomių patikrinimo rezultatų, rašo rbcdaily.ru.

S. Stepašino teigimu, pastaruosius penkerius metus „Gazprom“ netikrino būtent todėl, kad norėjo atlikti kompleksinį patikrinimą. Audito rūmai turėtų atkreipti dėmesį į neprofilines išlaidas, taip pat ir vamzdžių klausimą. Turimas omenyje vamzdžių pirkimas per tarpininkus. Patikrinimas bus baigtas šių metų lapkritį.

Anksčiau Audito rūmuose skelbė, kad ketinama atskleisti dujų monopolininkės neprofilines išlaidas ir apskritai patikrinti bendrovės efektyvumą.

Šiuo metu auditoriai atlieka nuodugnų patikrinimą „Rosnano“ ir kitose įmonėse. Kitais metais Audito rūmai ketina atlikti „Rosneft“ patikrinimą.

Pernai rudenį Rusijos federalinės antimonopolijos tarnybos vadovas Igoris Artiomjevas pavadino „Gazprom“ ypatingai neefektyvia įmone, kuriai nereikia valstybės paramos. Tada šalies prezidentas Vladimiras Putinas sutiko, kad kompanijoje yra korupcijos apraiškų, už kurias reikia „gaudyti ir sodinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)