Šiauliečiai nuo birželio 1 dienos už karšto vandens kubinį metrą mokės 19,05 Lt su PVM. Dabar moka 22,26 Lt. Jeigu Šiaulių miesto taryba pritars, šiauliečiai už kubinį metrą karšto vandens mokės 3,21 Lt pigiau nei dabar. Planuojama, kad nuo rugsėjo 1 dienos karštas vanduo dar labiau atpigs – kainuos 18,36 Lt su PVM.

„Vertindami tai, kad Šiaulių energija modernizuoja ir stato du naujus 10 megavatų katilus ir matydami, kad įmonę dirba pelningai, pasiūlėme įmonės valdybai apsvarstyti ir pasidalyti pelnu su gyventojais“, – teigė Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.

„Nutarėme keturis mėnesius, iki bus perskaičiuojamas karšto vandens ir šilumos dedamosios, taikyti vieną kainą – 17,5 cento už kilovatvalandę, nepaistant, koks bus kuras, jis pigtų ar brangtų. Tai mes paskaičiavome, kad negautume apie 2 mln. litų pelno“, – tikino Česlovas Kasputis, bendrovės „Šiaulių energija“ generalinis direktorius

„Šiaulių energija“ papildomą pelną gavo sudeginusi 30-čiai parų turėtas mazuto atsargas. Dabar bendrovei mazuto atsargų reikia turėti tik 10-čiai parų. „Dabar toks įstatymas, mazutas buvo nupirktas anksčiau, jo turėjome daugiau. Taip sutaupėme ir gavome papildomo pelno“, – aiškino Č. Kasputis.

Už mazutą gautas pelnas siekia 5 mln. litų. Valdybos sprendimu, apie 2 mln. litų bendrovė skirs naujos kartos mazutui įsigyti ir dar 2 mln. – karštam vandeniui atpiginti.

„Dalinsimės pelnu nuo birželio 1-os dienos iki spalio 1-os dienos, o nuo spalio būtų vėl skaičiuojama šilumos kaina“, – tikino  Šiaulių miesto meras J. Sartauskas.

Nuo birželio 1-osios šiluma pigs 23 proc. Kiek ji kainuos spalio mėnesį, kol kas sunku prognozuoti. Šiaulių miesto meras sako, kad šiluma turėtų būti pigesnė nei šį sezoną. „Manom, kad nuo naujo šildymo sezono šiluma bus pigesnė 7 proc ir daugiau“, – svarstė J. Sartauskas.

Dabar šiauliečiai moka 22,82 cento už kilovatvalandę be PVM. Tai viena didžiausių kainų, lyginant su kitais didmiesčiais. Kauniečiams kaina už kilovatvalandę siekia 21,97 cento, panevėžiečiams – 20,54 cento, vilniečiams – 18,48 cento, klaipėdiečiams – 17,87 cento. Nuo birželio šiauliečiai už kilovatvalandę mokės pigiausiai šalyje – po 17,50 cento.