Kainą kaip svarbiausią pasirinkimo kriterijų įvardijo 9 iš 10-ies apklausoje dalyvavusių respondentų - tai yra 6 proc. mažiau nei pernai. 78 proc. apklaustųjų tarp svarbiausių kriterijų išskyrė tiekėjo patikimumą (8 proc. daugiau nei prieš metus), 65 proc. - gerą klientų aptarnavimą (15 proc. daugiau nei prieš metus).

„Apklausa atskleidė, kad bendrovių pasirinkimo kriterijai keičiasi. Iki šiol daugelį metų be didesnės konkurencijos dominavo kainos kriterijus, o pastaraisiais metais pradėjo sparčiai augti ne finansinių veiksnių svarba. Kaina buvo kone vienintelis kriterijus, kurio svoris per metus sumažėjo, tuo metu kokybinių aspektų - tiekėjo patikimumo, aptarnavimo kokybės, sutarties sąlygų lankstumo ir kitų - reikšmė renkantis augo. Tai rodo, kad įmonės tampa reiklesnės ir sąmoningesnės“, - sako laikinai einanti „Energijos tiekimo“ generalinės direktorės pareigas Diana Kazakevič.

Didžiausias pokytis fiksuotas tarp organizacijų, kurioms renkantis tiekėją svarbu, kad jis siūlytų elektros energiją iš atsinaujinančių išteklių. Tokių respondentų dalis per metus išaugo nuo 13 iki 24 proc.

„Aplinkosauginio sąmoningumo augimą stebime jau trejus metus iš eilės. Lyginant su 2015 m. atliktos apklausos rezultatais, požiūrio pokyčiai šioje srityje išties įspūdingi: prieš trejus metus organizacijos, kurioms tai svarbu, sudarė vos 1 proc., o šiuo metu jų dalis išaugo net 24 kartus“, - pažymi „Energijos tiekimo“ vadovė.

Energijos tiekimas UAB priklauso didžiausiai šalyje energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ ir yra didžiausia lietuviško kapitalo elektros energijos prekybos bei tiekimo bendrovė. Bendrovė yra pritraukusi didžiausią klientų skaičių laisvoje elektros energijos rinkoje, kuris šiuo metu beveik siekia 7 tūkst. Nuo 2016 m. bendrovė pradėjo vykdyti elektros energijos bei išvestinių finansinių priemonių prekybą Baltijos ir Skandinavijos šalių didmeninėse rinkose bei teikti balansavimo, portfelio valdymo ir elektrinių darbo optimizavimo paslaugas.

„Energijos tiekimas“ yra vienintelis sertifikuotos elektros energijos, pagamintos Lietuvoje iš atsinaujinančių išteklių, tiekėjas. Nuo 2013 m. vasaros „Energijos tiekimas“ veiklą vykdo Latvijoje bei Estijoje, o nuo 2017 m. birželio mėn. ir Lenkijoje. Šiose rinkose „Energijos tiekimo“ antrinės įmonės veikia „Geton Energy“ pavadinimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)