"Teisėsaugos institucijos jau tuo užsiėmė ir čia reikia ne politikuoti, o būtent ieškoti priežasčių, kodėl taip yra įvykę ir reikia laukti rezultatų iš prokuratūros ir aš bent tikiuosi tikrai greito tyrimo suprasdama, kad ši sritis vilniečiams yra labai svarbi ir kad Vilniaus miestas vienintelis iš visos Lietuvos atsidūrė tokioje situacijoje" - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

"Noriu pakartoti, kad šie metai yra ikirinkiminiai, bet reikia turėti ir savigarbos kiekvienam politikui - ten, kur yra ūkiniai konkretūs dalykai, juos reikia spręsti, o ne politikuoti ir kamuolį mėtyti nuo vieno kitam, manipuliuojant pavardėm, sukuriant istorijas, kurių nėra. Tokie pasisakymai nesprendžia Viliaus miesto gyventojų šilumos klausimų, o grynai yra politikavimas", - pridūrė Seimo vadovė.

"Aš pritariu prezidentės pareiškimui ir kad iš tikrųjų yra skandalas, kad "Vilniaus energija" kaip monopolinė institucija praktiškai ir arogantiškai elgiasi, per tuos reklaminius užsakymus bandant nutildyti kitas žiniasklaidos priemones" - kalbėjo I.Degutienė.

Jos teigimu, "absoliučiai" nesuprantama, kodėl kai kuriems namams šilumos kainos padidėjo "vos ne kelis šimtus procentų".

"Turime dar kartą pasakyti, kad "Vilniaus energija" yra ne Vyriausybės pavaldume o Vilniaus miesto savivaldybės pavaldume ,tai pirmiausia Vilniaus miesto taryba ir meras turi dėti visas pastangas, kad išsiaiškintų, kodėl taip yra įvykę", - sakė I.Degutienė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad Vilniaus šilumos ūkyje piktnaudžiaujama monopoline padėtimi, perkant reklamą mėginama užčiaupti žiniasklaidą, o didelė dalis atsakomybės dėl susidariusios padėties krenta ant savivaldybės pečių. Be kita ko, anot jos, čia atvirai dominuoja "Icor" grupės interesai, matoma oligarchijos požymių.

Vilniaus meras Artūras Zuokas pareiškė, kad šalies prezidentė įsitraukė į premjero "palaikymo kampaniją". Anot A. Zuoko, Vilniuje, palyginti su kitais didžiaisiais miestais, vidutinės sąskaitos už šildymą yra ne pačios didžiausios, o kalbos, kad Vilniaus mieste pernai lapkritį buvo padidėjęs šilumos suvartojimas, yra politikų "interpretacija ir melas".

Anot jo, "Lietuva tam tikra prasme yra konservatorių lyderių įkaitė, nes konservatorių lyderiai diskutuoja, kas bus pirmasis sąraše – ar ponas A.Kubilius, ar ponia I.Degutienė".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją