Pareigūnas pridūrė, kad dėl šios priežasties Didžiojoje Britanijoje degalų kainos gali smukti žemiau 1 svaro (1,3 euro) ribos. Apie tai praneša BBC.

Šveicarijos kalnų kurorte Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume (WEF) BP vadovas nurodė, kad bendrovė prognozuoja ir ateinančiais metais išliksiant žemas kainas, todėl dalis darbuotojų gali prarasti darbo vietas.

Mažėjant investicijų į Šiaurės jūroje bei kitose vietovėse esančius naftos telkinius, turėtų mažėti ir gavybos apimtys, todėl kainos pamažu vėl pradės kilti.

Italų gavybos grupė ENI mano, kad jau kito kainų piko metu barelio vertė gali pasiekti net 200 JAV dolerių už barelį. ENI generalinis direktorius Claudio Descalzi nurodo, kad naftos pramonės bendrovėms gali tekti šiais metais dėl smunkančių kainų 10-13 proc. mažinti kapitalo išlaidas.

Jis teigia, kad dėl to per 4-5 ateinančius metus gali susidaryti produkcijos trūkumas ir vėl teks pakelti kainas.

V. Alekperovas: naftos kaina gali trumpam nukristi iki 25 dolerių už barelį

Naftos kaina gali trumpam nukristi iki 25 dolerių už barelį, tačiau artimiausiais mėnesiais naftos barelio kaina greičiausiai laikysis ties 50-60 dolerių riba, žurnalistams pareiškė „Lukoil“ (didžiausios Rusijoje nepriklausomos energetikos bendrovės) prezidentas Vagitas Alekperovas Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) kuluaruose.

„Mūsų manymu, kritinė riba sieks apie 25 dolerius už barelį, tai gali būti žemiausias kritinis lygis, bet tikimės, kad per artimiausius mėnesius realiausia naftos barelio kaina sieks kiek daugiau nei 50 dolerių“, – sakė V. Alekperovas.

N. Maduras: naftos kainos nebegali grįžti prie 100 JAV dolerių už barelį

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro, kalbėdamas šalies Nacionalinėje asamblėjoje ir pristatydamas savo metinį pranešimą, pareiškė, kad naftos kainos jau niekada nebesieks po 100 JAV dolerių už barelį. Apie tai praneša AFP.

"Naftos kainos jau nebegrįš prie 100 JAV dolerių už barelį", - kalbėjo N. Maduras. Jis pareiškė, kad 2015 metai Venesuelai bus "kupini iššūkių". "Parengėme biudžetą prognozuodami, kad (naftos) kaina sieks 60 JAV dolerių už barelį. O šiuo metu jis kainuoja 40 JAV dolerių", - priminė valstybės vadovas.

N. Maduras taip pat pažadėjo imtis griežtos prekių tiekimo ir paskirstymo kontrolės ir taikyti "visą įstatymo galią" tiems, kas "imsis sabotažo". Venesueloje prekių deficitas, anot prezidento, susidarė dėl "karo", kuriuo siekiama sukelti gyventojų nepasitenkinimą. Dėl susidariusios situacijos N. Maduras apkaltino opoziciją.

Dėl smukusių naftos kainų ir 95 proc. Venesuelos biudžetinių pajamų, gaunamų iš naftos eksporto, 2014 metais šalyje susidariusios infliacijos lygis perkopė 63 proc. ribą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)