Kurorto Vytauto gatvės 122-ojo namo gyventojams tik po daugiau nei dešimtmetį trukusios kovos pavyko nukirpti centrinio šildymo bambagyslę.

Be šilumos liko tik vienintelės Z.Blizniuk, nepritarusios, kad būtų atjungtas centrinis šildymas, butas pirmajame aukšte.

Savo gimtinėje Baltarusijoje dažniau būnanti ir į Palangą retokai grįžtanti moteris dievagojasi, jog pinigų dujinio šildymo sistemai įsirengti ji neturinti.

Dėl vienintelės Z.Blizniuk, kuri nepritaria, kad būtų atjungtas centrinis šildymas, kaimynai buvo priversti bylinėtis ne vienus metus. Prieš 5 metų Aukščiausiasis teismas nutarė, kad vienas žmogus negali nulemti visų namo gyventojų apsisprendimo.

Per teismo posėdį pensininkei kaimynai siūlė netgi nemokamai jos bute įvesti dujinį šildymą. Tačiau įtikėjusi, kad teismas neleis atsijungti nuo centrinio šildymo visam namui, Z.Blizniuk prieštaravo bet kokiems pasiūlymams, todėl kaimynai šildymo sistemos pakeitimus padarė be pensininkės pritarimo.

Pasak Žanetos Blochinos, bendrovės „Litesko” filialo „Palangos šiluma” komercijos direktorės, „šiam namui atsijungimo nuo centrinio šildymo techninių sąlygų mes nesame išdavę, todėl juridiškai jis nuo miesto šildymo sistemos nėra atjungtas. <…> Pagal mūsų dokumentus, dabar namas turi dvi šildymo sistemas: centrinį šildymą ir individualų šildymą dujomis. Esame gavę namo bendrijos prašymą nejungti centrinio šildymo. Bet jei tokį prašymą pateiktų Z.Blizniuk, mes būtume priversti įjungti šildymą.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)