Dienraščio šaltiniai tvirtina, kad praėjusios savaitės penktadienį Lietuvoje lankėsi Rusijos koncerno viceprezidentas A. Medvedevas. Jo susitikimas su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi truko porą valandų. Ministerija informacijos nekomentavo.

Gazprom” viceprezidentas Lietuvoje lankėsi jau antrą kartą, kai buvo suformuotas naujasis ministrų kabinetas.

Neoficialiai Lietuvos pareigūnai tvirtina, kad „Gazprom“ mėgina įsiūlyti naujas derybas „dėl viso santykių paketo“ ir siekia, kad už dujų kainų nuolaidas Lietuva atsisakytų dujų sektoriaus reformos, atitinkančios III ES energetikos paketo nuostatas, sudarytų ilgalaikę tiekimo sutartį, taip pat atšauktų Stokholmo arbitražui pateiktą ieškinį, kuriuo reikalaujama išieškoti iš vienintelio dujų tiekėjo 1,5 mlrd. eurų.

A.Butkevičius: susitikime su „Gazprom“ atstovais sprendimų nepriimta

Premjero atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS trečiadienį ryte patvirtino, kad praėjusią savaitę Vilniuje susitiko Europos Komisijos, Rusijos dujų milžino „Gazprom“ ir Lietuvos Vyriausybės atstovai, tačiau konkrečių susitikimo detalių nekomentavo.

„Susitikimas buvo darbinis ir aš manau, kad tokių susitikimų ir ateityje bus, nes yra kalbama ir diskutuojama apie ekonominius santykius, apie tam tikrus susitarimus, būsimus tikriausiai, dėl sutarties pasirašymo dėl dujų tiekimo. Aišku yra ir daug kitų klausimų, kurie reikalauja susitikimų, atskirų diskusijų“, – Ministro pirmininko spaudos tarnybos paskelbtame komentare sakė A.Butkevičius.

Anot premjero, jis pats susitikime su „Gazprom“ atstovais nedalyvavo. A.Butkevičius taip pat pabrėžė, kad Lietuva neatsisako ketinimų pertvarkyti dujų sektorių pagal trečiojo Europos Sąjungos (ES) energetikos paketo reikalavimus.

„Energetikos ministras užtvirtino, kad trečiasis energetikos paketas dujų sektoriuje bus toliau įgyvendinamas, jokių pokyčių esant šiai Vyriausybei nebus ir 2014 metais šitas klausimas turės būti užbaigtas kartu su suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos pabaiga“, – teigė A.Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)