„Tikriausiai dažniau pradėsiu važinėti, nes artėja ta diena, kada bus jau terminalas priduotas, ir susikaupė tikrai įvairiausių klausimų, kurie turi būti sprendžiami Vyriausybės nutarimais. Nes, kaip žinot, statybos eigoj gali paaiškėti tam tikrų dalykų, kurie nebuvo numatyti projektuose“, - žurnalistams sakė ministras pirmininkas.  

Anot jo, krantines statanti Latvijos statybos bendrovė BMGS nuo ketvirtadienio papildomai skyrė 10 darbininkų, bendrovė dirbs 3 pamainomis.

Anot A.Butkevičiaus, darbai nevėluoja, tačiau reikia didinti našumą.
„Negalėčiau taip pasakyti, kad vėluoja, bet darbo našumas turės padidėti ir tą prisižadėjo direktorius, kad išvengt tam tikrų galimų rizikų, kurios nėra gal numatytos, bet kol kas viskas yra normalu, pagal grafiką, bet grafikas yra įtemptas“, - tikino premjeras.

Pasak pranešimo, birželį krantinėje įrengta gelžbetonio konstrukcija, jau atgabenti priešgaisrinio vamzdyno ruošiniai, priešgaisriniai siurbliai, kuro talpyklos, dyzeliniai generatoriai bei kiti komponentai. Be to, siekiant paspartinti statybą, atgabentas penktasis kranas. Liepą bus pradėta montuoti pagrindinė įranga aptarnavimo platformoje. Tikimasi, jog rugpjūtį bus galima baigti hidrotechninės dalies statybos darbus.

Toliau tęsiami ir dujotiekio gręžimo ir įtraukimo darbai, klojamas optinis kabelis. Tikimasi, jog liepą bus atlikti jungiamojo dujotiekio atkarpų hidrauliniai bandymai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)