„Buvusios Ignalinos atominės vadovybės veiksmai arba jų pasekmės ir kituose reikaluose mums taip pat kelia daug rūpesčių, turiu omenyje, pavyzdžiui, sutartis, pasirašytas vadovaujant tam pačiam Viktorui Ševaldinui su „Nukem“ kompanija“, - sakė A. Kubilius.

Paklaustas, kaip paskelbta informacija, jog Ignalinos atominės vadovybė galėjo veikti neskaidriai, atsilieps Lietuvos prašymams suteikti papildomą finansavimą atominės uždarymui iš Europos Sąjungos lėšų.

Andrius Kubilius
„Ignalinos uždarymas yra bendras Europos Sąjungos ir Lietuvos reikalas ir pinigų panaudojimo reikalai yra sprendžiami kartu, o tai, kad Lietuva yra priėmusi sprendimus pakeičiant įmonės vadovybę, visus reikalus darant žymiai skaidresniais, aš manau, kad tai yra svarbi pažanga, kurią įvertins ir mūsų partneriai“, - dėstė A. Kubilius.

DELFI primena, kad JAV teisingumo departamentas pranešė, kad „Data Systems & Solutions“ mokėjo kyšius Ignalinos AE pareigūnams, kad gautų sutartis paslaugoms elektrinei teikti. Siekus nuslėpti šią schemą, kyšiai buvo nukreipiami per kelis JAV ir užsienio subrangovus. Savo ruožtu subrangovai pakartotinai čekiais ar pervedimais atliko mokėjimus aukštas pareigas einantiems Ignalinos AE pareigūnams.

Lietuvos generalinė prokuratūra po šio pranešimo antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)