Frakcijos teigimu, daugiausiai VIAP lėšų A.Sekmokas "skyrė tų savivaldybių šilumos gamintojams, kuriose vadovauja merai konservatoriai arba valdančiosios koalicijos partneriai liberalai, todėl pagrįstai tikėtinas viešojo intereso pažeidimas".

Frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus teigimu, VIAP lėšos apskritai neturėtų patekti į energetikos ministro rankas, kad šis "galėtų milijonus skirstyti taip, kaip nori".

"Kyla pagrįsta abejonė, ar šioje situacijoje nebuvo pažeistas viešasis interesas. Kokiais kriterijais remdamasis A.Sekmokas skirstė savivaldybėms VIAP paramą? Ar šalies elektros vartotojai galėjo išvengti elektros brangimo, jei lėšos būtų paskirstytos kita tvarka?", - klausimus, paskatinusius kreiptis į prokurorus, vardija A.Butkevičius.

BNS primena, kad ketvirtadienį apie kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą dėl A.Sekmoko veiklos pranešė Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" nario R.Žemaitaičio teigimu, priimant Gamtinių dujų įstatymo pataisas, energetikos ministras viešai pasisakė, kad jas priėmus, tai taps įrankiu derantis su Rusijos dujų koncernu "Gazprom" dėl mažesnės dujų kainos ir pažadėjo, jog jau rudenį vartotojams jos atpigs 15 procentų. Tačiau dabar aišku, kad ministras savo pažado neįvykdė, o dujos per metus pabrango 31 proc.

"Toks energetikos ministro A. Sekmoko elgesys gali būti vertinamas kaip manipuliacija priimant jo proteguojamus teisės aktus, melagingos informacijos pateikimu bei tiek Seimo narių, tiek kitų Lietuvos gyventojų teisėtų lūkesčių pažeidimu", - rašo R.Žemaitaitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją