„Šiandien pasiekėme maksimaliai galimą dujų atsargų lyg. Šios atsargos atitinka 50 proc. viso mūsų poreikio žiemą, todėl esame gerai pasirengę“, – antradienį interviu CNews televizijai sakė ministrė.

Ji paaiškino, kad saugyklos negali būti užpildytos iki 100 proc., nes jose turi likti vietos orui.

Rugpjūčio 25-ąją prekybos dujomis platforma AGSI skelbė, kad Prancūzijos dujų saugyklos 90,6 procento.

A. Pannier-Runacher anksčiau vasarą pareiškė, kad vyriausybės tikslas – maksimaliai galimas dujų atsargas sukaupti iki lapkričio 1-osios, nors paprastai saugyklų operatoriai iki tos datos privalo jas užpildyti tik 85 procentais.

Prancūzija, kuri teigia esanti palankesnėje padėtyje nei jos kaimynės, taip pat tikisi, kad atsargos bus maksimaliai užpildytos ir kad kitais metais, kai pradės veikti naujas suskystintų gamtinių dujų importo terminalas, padėsianti įveikti kitus galimus sutrikimus.

Šios savaitės pradžioje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, po vaizdo ryšio priemonėmis surengto pokalbio su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi tiekti dujas Vokietijai artėjančią žiemą, jei dėl energetikos krizės prireiktų tokio žingsnio. Anot Prancūzijos lyderio teigė, kad tai leistų Vokietijai gaminti daugiau elektros ir, atitinkamai, vokiečiai galėtų tiekti elektrą į Prancūzijos elektros tinklą piko valandomis.

Tiek Vokietija, tiek Prancūzija skuba papildyti dujų saugyklas, Kremliaus kontroliuojamam „Gazprom“ smarkiai apribojus tiekimą Europai, taip keršijant už Vakarų paramą Ukrainai kare su Rusija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją