SGD ir naftos terminalų operatorės KN su SGD laivo-saugyklos „Independence“ savininke „Hoegh LNG“ vykdyta patikra atlikta sklandžiai, didesnių defektų patikros metu nenustatyta.

Pažymima, kad iš Norvegijos SGD krovinį atgabenęs dujovežis „Arctic Princess“ pradės keturių SGD laivo-saugyklos „Independence“ talpų atšaldymą iki įprastinės -160 C laipsnių temperatūros. Pirmąsyk nuo terminalo veiklos pradžios prasidėjus techninės patikros ir priežiūros darbams talpyklos buvo atšildytos, kad specialistai galėtų įvertinti jų būklę.

„Džiaugiamės KN ir „Hoegh LNG“ specialistų kartu su keliomis dešimtis Lietuvos ir užsienio šalių rangovų atstovų atliktu operatyviu ir kokybišku darbu bei profesionalumu. Baigę techninės priežiūros darbus esame visiškai pasiruošę ir toliau teikti aukščiausius saugumo standartus atitinkančias gamtinių dujų išdujinimo ir perkrovimo paslaugas bei profesionaliai vykdyti SGD terminalo klientams duotus įsipareigojimus“, - pranešime cituojamas KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

SGD terminalo veiklos tęstinumą garantuoja trečiadienį į Klaipėdos uostą atvykęs SGD dujovežis „Arctic Princess“, kuriuo atgabenta 138 tūkst. kub. m SGD. Nuo Klaipėdos SGD terminalo veiklos pradžios tai yra 49-as SGD importo krovinys. Planuojama, kad iki spalio mėn. į Klaipėdos uostą užsuks dar 5 didieji dujovežiai, kurie atgabens 690 tūkst. kub. m SGD.

ELTA primena, kad SGD ir naftos terminalų operatorė KN vasario 23 d. kartu su SGD laivo-saugyklos „Independence“ savininke „Hoegh LNG“ pradėjo vykdyti iš anksto suplanuotus laivo techninės patikros ir priežiūros darbus.

Kaip skelbta KN pranešime, kas penkerius metus patikrinti SGD laivo-saugyklos su išdujinimo įrenginiu korpusą, įrangą bei talpyklas privaloma pagal jam suteiktos DNV GL klasės bei registracijos šalies reikalavimus. Tokios apimties laivo-saugyklos „Independence“ techninės patikros ir priežiūros darbai bus atliekami pirmąsyk.

„KN ir „Hoegh LNG“ specialistų profesionalumo dėka nuo terminalo veiklos pradžios 2014 m. nesame užfiksavę nė vieno darbų saugos pažeidimo ar incidento, o atlikus techninę patikrą rinkos dalyviams SGD terminale ir toliau galėsime teikti saugumo standartus atitinkančias ir efektyvias gamtinių dujinių išdujinimo ir perkrovimo paslaugas“, - sako KN generalinis direktorius M. Jusius.

KN valdomo SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet, o nuodugnią terminalo ir SGD laivo-saugyklos apžiūrą bendrovė įpareigota atlikti kas penkerius metus. Siekiant efektyviai valdyti veiklą SGD terminalo klientai apie numatomus darbus buvo informuoti prieš pusmetį, į tai buvo atsižvelgta planuojant 2019-ųjų dujų metų grafiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją