Brent“ nafta trečiadienio dienos prekybos metu pabrango 0,49 JAV dolerio iki 39,63 dolerio už barelį, o šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina pakilo 0,62 JAV dolerio, iki 38,90 dolerio.

JAV naftos atsargos praėjusią savaitę, Amerikos naftos instituto (API) duomenimis, padidėjo 2,6 mln. barelių ir septintą savaitę iš eilės pasiekė rekordinį lygį. Analitikai prognozavo 3,3 mln. prieaugį. Energetikos informacijos administracija (EIA) oficialius duomenis apie naftos atsargas paskelbs trečiadienį.

Antradienį naftos kainos sumažėjo maždaug 3 proc. po Kuveito ir Saudo Arabijos pranešimo apie gavybos atnaujinimą Hafdži telkinyje, nepaisant išankstinio susitarimo dėl gavybos didinimo nutraukimo.

Naftos kainų augimą palaiko silpnas doleris, kurio indeksas šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu antradienį sumažėjo iki mažiausio lygio per aštuonias dienas.

JAV federalinio atsargų banko pirmininkės Janet Yellen antradienį nuskambėjęs pasisakymas privertė rinką suabejoti JAV ekonomikos perspektyvomis, sakė „Ayers Alliance“ investicijų direktorius Jonathan Barrattas.

„Švelnus pasisakymo tonas turėjo būti palankus naftos rinkai, bet štai jau trečią kartą tai nepasiteisina. Mano nuomone, švelnus tonas reiškia, kad šalies ekonomikoje yra problemų ir kad ji nejuda reikiama kryptimi“, – sakė jis.

Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) priklausantis Iranas planuoja vykti į naftos gamintojų susitikimą, rengiamą balandį Dohoje, tačiau tai nereiškia, kad jis dalyvaus derybose dėl gavybos įšaldymo, naujienų agentūrai „Reuters“ antradienį sakė šaltinis, artimai susipažinęs su Irano pozicija šiuo klausimu.

Tarptautinė energetikos agentūra (IEA) perspėjo, kad Iranas šiais metais padidins naftos gavybą ne taip smarkiai, kaip prognozavo kai kurie analitikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)