„Vyriausybė priėmė nutarimą, kad „Lietuvos dujos“ su argumentuotu prašymu gali kreiptis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) pratęsti plano pateikimo datą, bet ne ilgiau kaip iki gegužės 31 dienos ir VKEKK, esant argumentuotam prašymui, gali tą datą pratęsti. Tuo būdu mes laikomės susitarimo, kuris buvo išreikštas bendrame pasitarime su Europos Komisija ir „Gazprom“, tačiau esame nustebę dėl „Gazprom“ kreipimosi į arbitražą ir laikome, kad tai ne visiškai atitinka mūsų susitarimo dvasią“, - po pasitarimo sakė energetikos ministras.

Pasak jo, gamtinių dujų įstatymo vykdymas, tai yra plano pateikimas, buvo patikslintas dėl naujų paaiškėjusių faktinių aplinkybių.

„Iš tikrųjų, atsirado faktinės aplinkybės nuo praėjusio Vyriausybės pasitarimo, kada buvo teiktas pradinis tekstas. Tie faktiniai pasikeitimai buvo tokie, kad „Gazprom“ kreipėsi su investiciniu ginču į arbitražą ir antras pasikeitimas buvo tas, kad „Lietuvos dujų“ valdyboje akcininkų atstovai, tai yra „Gazprom“ ir „E.ON Ruhrgas“ atstovai pritarė nuosavybės atskyrimo plano principams, kurį toliau turi ruošti „Lietuvos dujos“ ir turi teikti artimiausiam akcininkų susirinkimui kovo mėnesį“, - paaiškino ministras.

Esą „Lietuvos dujoms“ ilgesnis terminas buvo duotas dėl šių aplinkybių, taip pat atsižvelgiant į tai, kad Vyriausybė laikosi savo pozicijų, kurias suderino su „Gazprom“ vasario 28 d.

DELFI primena, kad premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, jog yra nelinkęs dramatizuoti Rusijos energetikos bendrovės „Gazprom“ sprendimo kreiptis į tarptautinį arbitražą.

Trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo, pagal kurį Lietuva ketina atskirti "Lietuvos dujų" perdavimo, paskirstymo ir tiekimo veiklas, įgyvendinimas turi būti baigtas iki 2014 metų pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją