Siekdama nustatyti galimą tokių SGD paslaugų paklausą bei planuodama infrastruktūros plėtrą, bendrovė skelbia viešą rinkos konsultaciją.

Taip siekiama informuoti rinkos dalyvius, kurie ketina naudoti SGD Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse bei Lenkijoje, jog „Klaipėdos nafta“ svarsto galimybes plėtoti antžeminę SGD infrastruktūrą – statyti SGD paskirstymo stotį Klaipėdos uoste ir ateityje teikti naujas paslaugas“, rašoma bendrovės pranešime.

Taip pat norima geriau suprasti SGD poreikio atskirose srityse apimtis: naudoti skystas arba išdujintas ir suslėgtas dujas transporte, ar kaip alternatyvų energijos šaltinį.

„Tikimės, jog rinkos konsultacijos metu rinkos dalyviai išreikš poreikį ateityje naudotis naujomis „Klaipėdos naftos“ paslaugomis ir tai paskatins naujų, inovatyvių SGD technologijų plėtrą Lietuvoje ir visame regione“, – sako bendrovės generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Klaipėdos SGD terminalas jau nuo 2015 m. sausio 1 d. ims teikti SGD išdujinimo ir SGD perkrovos į laivus paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)