„Investicija numatyta sausumoje, netoli naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose. Dabartiniame etape leidimai jau gauti ir žiūrima, kaip pradėti statybą“, – po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Obajtek.

Bendra parko galia sieks 57 MW, o jame pagamintą elektrą vartos „Orlen Lietuva“.

Pasak koncerno vadovo, „PKN Orlen“ taip pat ketina dalyvauti jūrų vėjo jėgainių parko Baltijos jūroje statybų konkurse.

Energetikos ministro D. Kreivio teigimu, pirmasis jūros vėjo parko plėtros konkursas bus skelbiamas 2023 m., antrasis – po metų.

„Pakvietėme „PKN Orlen“ aktyviai dalyvauti. Taip pat kartu, jei bus galimybės dirbti su lietuviškais partneriais“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

D. Kreivys taip pat pažymėjo, kad jau numatytos koncerno investicijos į vėjo jėgainių parką Mažeikiuose parodo rimtus jo ketinimus likti ir veikti Lietuvoje.

„Tai didelės investicijos ir tai rodo, kad įmonė Lietuvoje tikrai mato ateitį, dirba socialiai atsakingai ir esame labai patenkinti šia investicija“, – teigė D. Kreivys.

2021 m., „Litgrid“ duomenimis, Lietuvoje įrengta 671 MW galios vėjo elektrinių, kurios pagamino 1,36 TWh elektros energijos, kas sudarė 11,5 proc. viso šalies praėjusių metų poreikio.