Gruodžio kainas palyginus su lapkričiu, šilumos kaina mažėjo 0,8 proc. Kaip teigia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), laiku neperskaičiavus šilumos kainos, Molėtuose ji didėjo apie 10 proc., Mažeikiuose, Širvintose ir Skuode -6 – 7 proc. Šiek tiek didesnės šilumos kainos bus taikomos Kretingoje, Kelmėje, Ignalinoje, Šilutėje, Vilkaviškyje.

Centralizuotai tiekiama šiluma daugiau nei 8 proc. atpigo Varėnoje, 4 proc. Trakuose ir Kauno r. Sargėnuose, apie 2 proc. Vilniuje, Klaipėdoje, Alytuje, Marijampolėje, Prienuose, Druskininkuose, Elektrėnuose ir Pravieniškėse. Palangoje, Telšiuose, Biržuose, Joniškyje, Šakiuose ir Utenoje šilumos kaina mažėjo 1 proc. ribose.
Šilumos kaina gruodį VKEKK grafikas
Pasak VKEKK, per metus skirtinguose regionuose šilumos kaina keitėsi nevienodai ir tai iš dalies priklausė nuo to, kaip dažnai, svyruojant kuro kainoms, buvo keičiama šilumos kaina (teisinė bazė leidžia nekeisti šilumos kainų, jei kuro kainų pokytis yra mažesnis nei 5 proc.).
Šilumos kaina gruodį didmiesčiuose VKEKK grafikas
Didžiuosiuose miestuose šilumos kainos pokyčius daugiausiai nulėmė gamtinių dujų kainos augimas. Taigi šiuo metu Panevėžyje šilumos kaina yra apie 7 proc., Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose daugiau nei 20 proc. didesnė, palyginti su 2010 m. gruodžio mėn. Metinis gamtinių dujų kainų pokytis yra apie 40 proc.
Šilumos kaina gruodį VKEKK grafikas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją