Vilniaus savivaldybė rekomenduoja užsisandarinti savo buto langus, pakeisti langų tarpines, balkono durų plyšius. Šilumos išeigą galima sumažinti papildomai įstačius stiklą ar skaidrią plėvelę tarp lango stiklų.

Nakčiai, jeigu yra, patartina nuleisti žaliuzes, kurios taip pat sulaiko šilumą viduje, o dieną, šviečiant saulei – atidengti užuolaidas, kad patalpas šildytų ir saulės spinduliai.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai, rekomenduojama įsigyti ir už radiatorių įrengti šilumą atspindinčius ekranus ar izoliacinės medžiagos plokšteles, padengtas aliuminio folija, kurių galima įsigyti bet kurioje statybinių medžiagų parduotuvėje. Šie ekranai atgal į patalpą atspindi net 90 proc. šilumos srauto.

Dar viena iš rekomendacijų – neužstatyti radiatorių baldais bei nudažyti radiatorius šviesia spalva.

Antradienį sostinėje skelbiama šildymo sezono pradžia miesto gyvenamuosiuose, administraciniuose ir visuomeniniuose pastatuose. Kauno savivaldybė šildymą įjungs spalio 17-ąją – ketvirtadienį, o klaipėdiečių butuose radiatoriai pradės šilti antradienį.

Centralizuota šiluma Panevėžio ir Alytaus mieste buvo įjungta spalio 1 d., Marijampolės rajone – spalio 3 d., Akmenėje – spalio 8 d.

Šildymas daugiabučiuose bus įjungtas pagal nustatytą grafiką – per penkias darbo dienas šiluma palaipsniui turi pasiekti visus daugiabučius bei komercinius objektus.

Tuo metu ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose ir ligoninėse šildymas buvo įjungtas dar praėjusią savaitę.