Anksčiau BP pasiūlė sudarant sandorį dėl „TNK-BP“ akcijų išpirkti iš Rusijos bendrovės dar 5,66 proc. jos akcijų. „Rosneft“ akcijų BP ketina įsigyti, mokėdama po 8 dolerius už akciją. Manoma, kad sprendimą dėl šio sandorio „Rosneftgaz“ priims iki šių metų gruodžio 3 d.

Spalio 31 d. Maskvos biržoje „Rosneft“ akcijos buvo pardavinėjamos maždaug po 232 rublius už akciją.

Spalio 22 d. „Rosneft“ paskelbė, kad įsigijo iš britų 50 proc. „TNK-BP“ akcijų. Rusijos valstybinė bendrovė taip pat susitarė su „TNK-BP“ vienais iš savininkų – Rusijos konsorciumu AAR („Alfa-Grupp“, „Access Industries“ ir „Renova“) dėl likusių 50 proc. akcijų pirkimo. Bendra sandorio suma – apie 60 mlrd. dolerių, o dalį sumos BP gaus „Rosneft“ akcijomis. Jeigu bus pritarta sandoriui su „Rosneftgaz“, BP dalis bendrovėje „Rosneft“ padidės iki 19,75 proc.

Kaip praneša „RIA Novosti“, spalio 31 d. I. Šuvalovas pabrėžė, kad vyriausybė gali įvertinti „Rosneft“ akcijų pardavimą BP kaip privatizavimą.

Anksčiau ekonomikos plėtros ministras Andrejus Belousovas pareiškė, kad sandoris su BP nekeičia planų dėl „Rosneft“ privatizavimo. Ministras pabrėžė, kad po sandorio su britais bendrovė išliko visiškai pasirengusi privatizavimui.

Sprendimas privatizuoti „Rosneft“ kartu su kitu valstybei priklausančiu turtu buvo priimtas 2012 m. birželį. Manoma, kad visos bendrovės akcijos bus parduotos iki 2016 m. pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją