Savivaldybės vadovai reiškia susirūpinimą, kad remtinos elektros energijos gamybos apimčių sumažinimas turės tiesioginės įtakos šilumos kainai.

„Panevėžio termofikacinė elektrinė yra moderniausių technologijų, efektyviai dirbanti elektrinė, kuri sunaudoja mažiausiai importuojamo kuro energijos vienetui pagaminti. Iš elektros pelno dalies buvo dengiami šilumos energijos kaštai miesto žmonėms. Įsigaliojus energetikos ministro įsakymui, nuo 2012 m. sausio 1 d. panevėžiečiams automatiškai pabrangtų šildymas. Mums visiškai nesuprantamas rusiškų dujų vartojimą skatinantis ir atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą žlugdantis ministro žingsnis“, - sako mero pavaduotojas Gintaras Šileikis.

Pasak „Panevėžio energijos“ atstovų, iš elektros energijos gamybos gautas pelnas naudojamas perskirstant sąnaudas tarp šilumos ir elektros energijos gamybos. T. y. elektros gamybos pelnu kompensuojama šilumos kaina - šiuo metu viena mažiausių Lietuvoje.

Miesto vadovai prašo peržiūrėti remtinos elektros energijos gamybos paskirstymą ir Panevėžio termofikacinei elektrinei nustatyti gamybos apimtis pagal „Panevėžio energija“ pateiktą paraišką.

Primename, kad lapkritį iš didmiesčių vieninteliame Panevėžyje šilumos kaina nedidėjo. Panevėžyje šilumos tarifas yra 24,05 ct už kilovatvalandę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją